Welkom bij basisschool De Rank

CBS de Rank is een Christelijke basisschool met, op dit moment, 335 leerlingen verdeeld over 14 groepen. Naast de groepsleerkrachten zijn er op onze school ook "extra" leerkrachten/ondersteuners. Een maatschappelijk werkster, een leerkracht, muziek, rots & water, dramatische vorming en techniek. Er zijn ter ondersteuning veel stagiaires aanwezig en natuurlijk een conciërge en administratief medewerkster. Als je de Rank binnenloopt vallen gelijk de ruime kleurrijke ruimtes op. Het gebouw, waar oorspronkelijk twee aparte scholen in gehuisvest waren is sinds 2010 één geheel. De kinderen hebben letterlijk ruimte voor rust, spel, creativiteit en bewegen. Want voor bewegen hebben wij de beschikking over een ongekend groot, groen plein met uitnodigend speelmateriaal en een prachtig speelschip.

 

Op basisschool De Rank maken we gebruik van de Ziber Kwieb schoolapp


  


Naast de gebruikelijke schoolactiviteiten onderscheiden wij ons in activiteiten zoals "het Rankfestijn", "het jaarlijkse schoolbrede project met een unieke afsluiting" en natuurlijk onze Christelijke vieringen waaronder bijvoorbeeld de kerstlichtjestocht door de wijk.

Ook nieuwsgierig geworden naar de Rank? Kom gerust en geheel vrijblijvend sfeer proeven op de Opgang 3 in Zwaag.

 

Excursie boerderij

Martijn Klein Woolthuis (martijn) on 01 Jun 2015

 


Op dinsdag 26 mei brachten de leerlingen van groep 8 een bezoek aan de boerderij van juf Denise. Ze werden op de boerderij rondgeleid door juf Denise en door haar moeder Ans. Alle leerlingen kregen een werkblad mee om de informatie op te kunnen schrijven. De leerlingen hebben kennis gemaakt met de koeien, de melkrobot, het voeren van de koeien, de schapen en de lammetjes, het paard en de konijnen, de katjes, de hooischuur, de kalfjes en niet te vergeten de trampoline en de ruimte. De leerlingen hebben het erg naar hun zin gehad.

<< Terug