Welkom bij basisschool De Rank

 

CBS de Rank is een Christelijke basisschool met, op dit moment, 335 leerlingen verdeeld over 14 groepen. Naast de groepsleerkrachten zijn er op onze school ook "extra" leerkrachten/ondersteuners. Een maatschappelijk werkster, een leerkracht, muziek, rots & water, dramatische vorming en techniek. Er zijn ter ondersteuning veel stagiaires aanwezig en natuurlijk een conciërge en administratief medewerkster. Als je de Rank binnenloopt vallen gelijk de ruime kleurrijke ruimtes op. Het gebouw, waar oorspronkelijk twee aparte scholen in gehuisvest waren is sinds 2010 één geheel. De kinderen hebben letterlijk ruimte voor rust, spel, creativiteit en bewegen. Want voor bewegen hebben wij de beschikking over een ongekend groot, groen plein met uitnodigend speelmateriaal en een prachtig speelschip.
 


Naast de gebruikelijke schoolactiviteiten onderscheiden wij ons in activiteiten zoals "het Rankfestijn", "het jaarlijkse schoolbrede project met een unieke afsluiting" en natuurlijk onze Christelijke vieringen waaronder bijvoorbeeld de kerstlichtjestocht door de wijk.

Ook nieuwsgierig geworden naar de Rank? Kom gerust en geheel vrijblijvend sfeer proeven op de Opgang 3 in Zwaag.

 

Pasen

Martijn Klein Woolthuis (martijn) on 02 Apr 2015

 


Met Pasen vieren wij dat Jezus is opgestaan, dat hij onze zonden vergeeft. Wij doen dit samen tijdens de viering in de hal, maar ook de rest van de dag staat in het teken hiervan. We hebben geknutseld, samen gegeten en in alle klassen is aandacht besteed aan de verhalen rondom Pasen.
In de midden- en bovenbouw is de afgelopen tijd gewerkt rondom de Mattheus Passion. Heel bijzonder om het verhaal van Jezus op deze manier te horen en te zien.

<< Terug