Welkom bij basisschool De Rank

CBS de Rank is een Christelijke basisschool met, op dit moment, 335 leerlingen verdeeld over 14 groepen. Naast de groepsleerkrachten zijn er op onze school ook "extra" leerkrachten/ondersteuners. Een maatschappelijk werkster, een leerkracht, muziek, rots & water, dramatische vorming en techniek. Er zijn ter ondersteuning veel stagiaires aanwezig en natuurlijk een conciërge en administratief medewerkster. Als je de Rank binnenloopt vallen gelijk de ruime kleurrijke ruimtes op. Het gebouw, waar oorspronkelijk twee aparte scholen in gehuisvest waren is sinds 2010 één geheel. De kinderen hebben letterlijk ruimte voor rust, spel, creativiteit en bewegen. Want voor bewegen hebben wij de beschikking over een ongekend groot, groen plein met uitnodigend speelmateriaal en een prachtig speelschip.

 

Op basisschool De Rank maken we gebruik van de Ziber Kwieb schoolapp


  


Naast de gebruikelijke schoolactiviteiten onderscheiden wij ons in activiteiten zoals "het Rankfestijn", "het jaarlijkse schoolbrede project met een unieke afsluiting" en natuurlijk onze Christelijke vieringen waaronder bijvoorbeeld de kerstlichtjestocht door de wijk.

Ook nieuwsgierig geworden naar de Rank? Kom gerust en geheel vrijblijvend sfeer proeven op de Opgang 3 in Zwaag.

 

Stoomtreinmuseum Hoorn

Martijn Klein Woolthuis (martijn) on 04 Jun 2015

, last modified by Administrator on 05 Jun 2015 at 12:53:52


Aan de slag in het spoorwegmuseum! Dat hebben de groepen 5 en 6 vol enthousiasme gedaan; de seinen omleggen, het water van de locomotief bijvullen, een stukje meerijden in de locomotief, in de wagons kijken en meehelpen in het seinhuis. Hoe ging het reizen per trein vroeger? Wat is het verschil tussen een trein en een tram? Waarom is de rook van de locomotief soms zwart en soms wit? Allemaal vragen waar we een antwoord op hebben gevonden. Geschiedenis op zijn best!

<< Terug